Irak

Meer dan 30 doden bij aanslag IS op politiepost in Tikrit

Bij een aanval door militanten van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in de Noord-Iraakse stad Tikrit zijn dinsdagnacht zeker 31 doden gevallen, onder wie 14 politieagenten. Meer dan veertig mensen raakten gewond, volgens veiligheidsdiensten en medisch personeel. De terroristen droegen politie-uniformen en reden in een politieauto, zo laat politiecommandant Khalid Mahmoud weten. In totaal waren er tien aanslagplegers, onder wie twee zelfmoordterroristen. De militanten vielen een checkpoint van politie aan en het huis van een politiecommandant. Hij en vier familieleden werden gedood. Toen de aanslagplegers werden omsingeld bliezen twee van hen zich op. Drie IS-leden werd gedood in een vuurgevecht. Vijf militanten wisten te ontkomen. De autoriteiten hebben woensdag een avondklok ingesteld. (Reuters)

    • Huib de Zeeuw