Hero Brinkman weer op vrije voeten

Hij werd enkele dagen geleden opgepakt op verdenking van schending van het ambtsgeheim.

Foto Martijn Beekman/ANP

Politieman en voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman is donderdag vrijgelaten, meldt persbureau ANP. Brinkman werd op 3 april opgepakt op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim. Hij heeft in totaal drie dagen in de cel gezeten.

Brinkman wordt er naar verluidt van verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben gelekt naar De Telegraaf. Brinkman zou de bron zijn van een artikel dat het dagblad in november publiceerde over radicalisering van twee bestuursleden van de Amsterdamse Arrayan-moskee. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niks losgelaten over de specifieke verdenkingen.

Er werd op maandag huiszoeking verricht in zijn woning. De 52-jarige Brinkman was tot en met 2012 kamerlid voor de PVV. Hij keerde vervolgens terug bij de politie en zette zijn eigen politieke partij op, de Ondernemerspartij. In 2016 werd hij voorwaardelijk ontslagen bij de politie wegens ernstig plichtsverzuim.

    • Len Maessen