Digital media awards

Europese nominatie ‘beste nieuwssite’ voor nrc.nl

De website van NRC is, samen met twee Britse nieuwssites, genomineerd voor ‘beste nieuwssite’ bij de European Digital Media Awards. Bij de awards, die worden toegekend door de World Association of Newspapers, worden jaarlijks de beste digitale initiatieven van Europese uitgevers bekroond. De andere twee genomineerden in de belangrijkste categorie zijn de Financial Times en The Guardian. In totaal zijn er negen categorieën, waaronder ook ‘beste gebruik van online video’, ‘beste datavisualisatie’ en ‘beste mobiele nieuwsdienst’. The Guardian won de award voor beste nieuwssite in 2015 al eens; vorig jaar ging die titel naar Quartz. De Volkskrant kreeg toen een eervolle vermelding in de categorie ‘beste gebruik van online video’, voor een project over klimaatverandering. De prijsuitreiking is 24 april in Denemarken. (NRC)