Deel stadion FC Twente ontruimd na drugsvondst

De politie laat weten drugs te hebben aangetroffen in het supportershome.

Foto ANP

Een deel van het stadion de Grolsch Veste is donderdagavond tijdens de wedstrijd van FC Twente tegen PSV ontruimd. Supporters van het zogeheten Vak-P werden verzocht te vertrekken. De politie heeft drugs aangetroffen in het supportershome dat zich in het stadion bevindt. Dat meldt de politie.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel In ieder geval drugs aangetroffen in het supportershome. Onderzoek wordt voortgezet.

In het supportershome gaat de politie verder met onderzoek met onder meer drugshonden. Het supportershome is gesloten. Volgens de politie is de situatie bij het stadion rustig. Bezoekers van het Vak-P, de harde kern van FC Twente, worden verzocht een andere uitgang te gebruiken.

Op Twitter laat de politie weten te hebben ingegrepen omdat ze de laatste tijd signalen hebben ontvangen “over mogelijke drugshandel” en van “intimidatie en geweld” in het supportershome.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel Politie heeft laatste tijd signalen gehad over mogelijke drugshandel maar ook van intimidatie en geweld in en rond home Vakp. 1/2

De wedstrijd eindigde in 2-2. Daarmee lijkt PSV uitgespeeld in de strijd om de landstitel.

Lees ook: PSV verliest zicht op Ajax en Feyenoord
    • Belia Heilbron