België

Omstreden slachthuis Tielt mag weer open

Het omstreden slachthuis in het Belgische Tielt gaat deze donderdag weer open. Het slachthuis werd vorige maand gesloten, nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights een video had gepubliceerd waarin grove misstanden te zien waren. De beelden werden gemaakt door een man die een maand undercover bij het slachthuis werkte. In reactie op de beelden liet de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) het Tieltse slachthuis op 23 maart sluiten. Eerder accepteerde minister Weyts de door het slachthuis voorgestelde verbetermaatregelen niet, maar woensdag besloot hij „onder strenge voorwaarden” – onder meer beter cameratoezicht – toch akkoord te gaan met heropening. Maandag protesteerden in Tielt zo’n vijfhonderd mensen tegen de mogelijke heropening van het slachthuis. (NRC)