De Thuiskok: Panna cotta

De meeste yoghurt wordt of als ontbijt of als toetje genuttigd, en dan meestal naturel met wat toevoegingen. Er staan gelukkig ook een aantal recepten in Yoghurt waarin je daadwerkelijk iets met de yoghurt doet. Zoals bij deze panna cotta, een Italiaans nagerecht dat eigenlijk gemaakt wordt met room en melk. De vertaling van panna cotta is niet voor niets gekookte room. Het voordeel van het toevoegen van yoghurt is dat het net even wat frisser wordt. Best aangenaam na bijvoorbeeld een zware maaltijd.

Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water en week deze minimaal 5 minuten. Verwarm het cranberrysap, de slagroom en suiker in een steelpannetje op halfhoog vuur. Warm dit door tot alle suiker is opgelost, maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en het vanille-extract toe en roer alles goed door.

Giet het mengsel in (bak)vormpjes en dek af met plasticfolie. Zet de panna cotta’s minimaal 4 uur in de koelkast. Om de panna cotta’s uit de vormpjes te halen, doop je ze even in een bakje met heet water. Keer ze dan om op een bordje of schotel. Bestrooi de panna cotta’s met flink wat granaatappelpitjes en eventueel wat cranberrysaus.