Rechtszaak

Dopingarts Michele Ferrari veroordeeld tot 18 maanden cel

De omstreden dopingarts Michele Ferrari is in Italië veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor zijn betrokkenheid bij een dopingaffaire met biatleet Daniel Taschler. Diens vader Gottlieb Taschler, oud-vicevoorzitter van de internationale biatlonfederatie (IBU), kreeg voor de hulp aan zijn zoon een jaar celstraf. Daniel Taschler kreeg negen maanden cel. Ferrari (64) werd vrijgesproken van dopinghandel, maar wel medeplichtig bevonden aan het gebruik van doping. De verboden activiteiten vonden plaats tussen juli 2010 en januari 2011 en kwamen eind 2014 aan het licht. De advocaten van de drie veroordeelde Italianen gaan in beroep tegen de uitspraak. Ferrari is door zijn omvangrijke dopingpraktijken in onder meer het wielrennen al levenslang geschorst. (ANP)