Brieven

Mishandelde mannen

Solidair met homo’s, niet met feiten

Foto NRC

Het land is weer in rep en roer. Twee arme homo’s zouden in elkaar zijn geslagen door homohaters. Het hele circus van verontwaardiging, ondersteund door de goedgeorganiseerde homolobby van het COC, is in volle gang. BN’ers en politici lopen uit solidariteit hand in hand. Maar de advocaat van de verdachte ‘potenrammers’ laat ondertussen een ander beeld zien. Er werd over en weer het een en ander geroepen en de homo zou als eerste geslagen hebben waarop hij een flinke klap terugkreeg, beweert hij. De advocaat wil daarom ook videobeelden van het voorval zien. Hoog tijd dus voor zorgvuldig politieonderzoek, alvorens conclusies te trekken.

Vooral de media moeten zich een beetje beheersen en professioneel journalistiek onderzoek doen in plaats van zich te laten leiden door de homolobby. Het COC heeft meldingen en aangiften van homogeweld enorm aangemoedigd en daarmee een overdreven en eenzijdig beeld van antihomogeweld gecreëerd. Nederland is heel tolerant ten opzichte van mensen met een andere seksuele geaardheid. Het valt best mee met homodiscriminatie. Goed onderzoek zal hoogstwaarschijnlijk uitwijzen dat de gemiddelde maatschappelijke positie van homo’s beter is dan die van de gemiddelde Nederlander. Er zijn andere groepen die meer aan emancipatie toe zijn dan homo’s.

    • Harry Rijpkema