Eredivisie

FC Utrecht wint na vroege achterstand bij Excelsior

Excelsior heeft thuis tegen FC Utrecht niet kunnen verrassen. De nummer vier van de eredivisie moest dinsdagavond een vroege tegengoal incasseren, maar maakte de achterstand ruimschoots goed: 1-3. Utrecht staat dankzij de overwinning nog wat steviger op de vierde plaats, op ruime achterstand van Feyenoord, Ajax en PSV. Excelsior blijft voorlopig vijftiende. Heerenveen lijkt net op tijd te beseffen dat het seizoen niet als een nachtkaars mag uitgaan. De Friese club die sinds de winterstop slechts twee competitieduels won, voegde daar een derde zege aan toe. Sparta, waar met het oog op de belangrijke thuiswedstrijd vrijdag tegen Excelsior vijf basisspelers rust kregen, werd het slachtoffer: 3-0. Heerenveen staat wat steviger op de achtste plaats, Sparta zakte naar plek veertien. (NRC, ANP)