Broadwaysucces ‘Curious Incident’ naar Carré

Carré haalt succesproductie ‘The Curious Incident of the Dog in the Night-Time’ naar Nederland. De voorstelling, naar de bestseller van Mark Haddon, won vijf Tony Awards.

Scène uit ‘The Curious Incident of the Dog in the Night-Time’ Foto Brinkhoff-Moegenburg
Scène uit ‘The Curious Incident of the Dog in the Night-Time’ Foto Brinkhoff-Moegenburg

De bekroonde West End-productie The Curious Incident of the Dog in the Night-Time komt naar Nederland. De voorstelling is dit najaar exclusief te zien in Carré in het kader van het 130-jarig bestaan van het theater.

Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon (2003), over een autistisch jongetje dat de moord op de hond van de buurvrouw probeert op te lossen. De Britse toneelschrijver Simon Stephens, die eerder werkte voor Toneelgroep Amsterdam, maakte de bewerking, de regie is in handen van Marianne Elliott, die in Carré in 2014 War Horse regisseerde.

The Curious Incident ging in 2012 in première in het Londense National Theatre en werd wegens succes naar West End en vervolgens Broadway gebracht. Het stuk trok wereldwijd bijna 2,5 miljoen bezoekers en won zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards. The Times gaf vijf sterren en noemde de productie ‘A theatrical rush.’