Basketbal

Russell Westbrook evenaart meer dan halve eeuw oud record met 41ste ‘triple double’

Foto Reuters

Basketballer Russell Westbrook heeft een oud record in de Amerikaanse NBA geëvenaard. De guard van Oklahoma City Thunder maakte dinsdag (plaatselijke tijd) in de wedstrijd tegen Milwaukee Bucks zijn 41ste ‘triple double’ van het seizoen, oftewel dubbele cijfers in de drie belangrijkste categorieën: 12 punten, 13 rebounds en 13 assists. Westbrook kwam daarmee op gelijke hoogte met Oscar Robertson, die in het seizoen 1961-1962 als enige andere NBA-speler hetzelfde aantal noteerde. „Het was een speciale avond, die ik niet snel zal vergeten”, reageerde Westbrook, die flink bijdroeg in de zege van 110-79 op de Bucks. „Ik ben vereerd, zeker omdat het in Oklahoma City gebeurd is, voor onze eigen fans.” (ANP)

    • Frank Huiskamp