Tweede verdachte opgepakt na live verkrachting Chicago

Een vijftienjarige jongen is opgepakt. Zondag werd al een jongen van veertien gearresteerd nadat een verkrachting via Facebook live werd uitgezonden.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Matt Rourke / AP

De tweede gezochte verdachte van een verkrachting in Chicago die via Facebook live werd uitgezonden, is maandag opgepakt nadat hij zichzelf op het politiebureau meldde. Dat meldt de politie van Chicago via Twitter.

Twitter avatar AJGuglielmi Anthony Guglielmi The second juvenile offender - a 15 year old man - has been arrested in connection with the Facebook sexual assault incident from March

Zondag werd een eerste verdachte van de verkrachting al gearresteerd, een veertienjarige jongen. De jongen die zichzelf maandag meldde is vijftien jaar. Volgens de politiewoordvoerder zullen de verdachten worden aangeklaagd voor aanranding en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Ze zullen worden berecht als minderjarigen.

De moeder van het slachtoffer deed in maart aangifte, nadat beelden van de verkrachting waren verschenen op Facebook live. Volgens de politie zijn er in totaal vijf of zes personen bij betrokken.

Lees ook: moet alles op Facebook uitgezonden kunnen worden?

Live geweld

Het is niet de eerste keer dat de politie arrestaties verricht na strafbare feiten die via Facebook live worden uitgezonden. Begin dit jaar werden vier jongens opgepakt na het mishandelen van een hulpbehoevende jongen. De mishandeling werd via Facebook uitgezonden.

In Zweden werd in januari in een besloten groep live uitgezonden hoe een vrouw door drie mannen werd verkracht. Inmiddels zijn in die zaak drie verdachten opgepakt.