Overname

Nieuwe eigenaar Opzij zet in op groei, ondanks ‘moeilijke situatie’

Maandblad Opzij heeft per 1 mei een nieuwe eigenaar. Hans van Brussel, voormalig uitgever van onder meer HP/De Tijd, neemt het feministische tijdschrift over van Veen Media. Hoofdredacteur Irene de Bel legt haar functie na de overname neer. Veen Media doet het blad van de hand omdat het bij de uitgever „niet meer in de strategie past”.

„Opzij bevindt zich, als je kijkt naar de exploitatiemogelijkheden, in een moeilijke situatie. Maar de maatschappelijke relevantie van het blad is onverminderd groot”, aldus Van Brussel. Hoewel de verkoop van het blad, daalt denkt hij dat hij er net als bij HP/De Tijd in slaagt het bestaansrecht te bewijzen. Opzij krijgt een nieuw team dat ervoor moet zorgen dat het tijdschrift weer gaat groeien. Er wordt onder meer ingezet op nevenactiviteiten als de Opzij Top 100, een ranglijst van invloedrijke vrouwen. (ANP)