Kinderboekenillustrator Erlbruch wint Lindgrenprijs

Wolf Erlbruch is vooral bekend als illustrator van het kinderboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

Foto illustratie Wolf Erlbruch in het boek 'Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft'
Foto illustratie Wolf Erlbruch in het boek 'Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft'

De Duitse illustrator en kinderboekenschrijver Wolf Erlbruch heeft dinsdag de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen voor zijn oeuvre van kinderboeken.

Twitter avatar thomasdeveen Thomas de Veen De winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2017 is de Duitse illustrator Wolf Erlbruch #almalaureate @AlmaAward

Erlbruch is vooral bekend als illustrator van het kinderboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Erlbruch heeft naast het illustreren van kinderboeken van andere auteurs ook een aantal eigen kinderboeken geschreven, zoals De eend, de dood en de tulp.

De jury zegt over Erlbruch:

“Hij is in staat om existentiële levensvragen begrijpelijk te maken voor alle leeftijden. Hij doet dat met warmte en humor.”

De Astrid Lindgren Memorial Award is de belangrijkste internationale prijs in de jeugdliteratuur die jaarlijkse wordt uitgereikt door de Zweedse overheid, ter waarde van ruim 500 duizend euro. De prijs is vernoemd naar de Zweedse kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren. Lindgren is vooral bekend van haar verhalen over Pippi Langkous. Eerdere winnaars zijn onder andere Guus Kuijer (2012) en Meg Rosoff (2016).