CNV

Oud-vakbondsman Anton Westerlaken overleden

Voormalig vakbondsbestuurder Anton Westerlaken is vrijdag in Rotterdam op 62-jarige leeftijd overleden. Dat meldde het Maasstadziekenhuis, waar hij 4,5 jaar voorzitter van de raad van bestuur was, maandag. Hij moest die functie al wegens ziekte neerleggen. Westerlaken dankte zijn grote naamsbekendheid aan zijn voorzitterschap (1992-1998) van de christelijke vakcentrale CNV. Westerlaken (geboren in het Gelderse Zuilichem) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de vakbeweging. Tijdens zijn werk bij de politie werd hij actief voor politiebond ACP. In 1979, 24 jaar oud, werd hij er bestuurder, later volgde het voorzitterschap. In 1986 maakte Westerlaken de overstap naar de CNV. Hij baarde daar onder meer opzien met een oproep aan werknemers om vijf jaar lang genoegen te nemen met alleen koopkrachtbehoud. (ANP)