John van ’t Schip nieuwe trainer PEC Zwolle

De voormalige trainer van FC Twente volgt Ron Jans op, die zijn contract in januari besloot niet te verlengen.

Van 't Schip tijdens zijn trainerschap in Mexico
Van 't Schip tijdens zijn trainerschap in Mexico Ulises Ruiz Basurto/EPA

John van ’t Schip (53) wordt komend seizoen trainer van PEC Zwolle. Dat maakte de club maandagochtend bekend op een persconferentie. Hij volgt Ron Jans op, die in januari besloot zijn contract niet te verlengen.

Van ’t Schip liet zondagavond in Studio Voetbal al doorschemeren dat hij de nieuwe trainer zou worden. PEC Zwolle wilde dit bericht echter bevestigen noch ontkennen tot aan de persconferentie op maandag.

De oud-Ajacied was eerder onder andere trainer van FC Twente. Zijn carrière als hoofdcoach begon daar in 2001. Daarna werkte hij als assistent van Van Basten bij Oranje en vertrok vervolgens naar clubs in Australië en Mexico. In januari 2017 werd bekend dat hij zou terugkeren naar Nederland, om meer bij zijn ernstig zieke vader te kunnen zijn.

Ron Jans trainde PEC vier jaar lang maar maakte dit jaar bekend zijn contract niet te willen verlengen. Onder zijn hoede won de club de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. In 2015 werd hij met de club zesde in de Eredivisie. Op dit moment staat de club op de elfde plaats.

Lees ook dit portret van Ron Jans dat NRC in 2015 schreef: Wat een leuke trainer