Tennis

Federer verslaat opnieuw Nadal en wint in Miami

Roger Federer viert zijn zege op Rafael Nadal in de finale.
Roger Federer viert zijn zege op Rafael Nadal in de finale. Foto Lynne Sladky/AP

Roger Federer heeft zondag al zijn derde titel van dit jaar veroverd. De 35-jarige Zwitser schreef het masterstoernooi van Miami op zijn naam, door zijn rivaal Rafael Nadal te verslaan: 6-3 en 6-4. Begin dit jaar klopte Federer de Spanjaard ook al in de finale van de Australian Open en in de vierde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells. De Zwitser stoomde daar toen ook door naar de titel. Federer vierde zondag op het hardcourt in Miami zijn 91ste ATP-titel. Als de oude meester zo doorgaat kan hij dit jaar mogelijk zelfs weer een aanval gaan doen op de eerste plaats van de wereldranglijst, nu in handen van Andy Murray. De Brit staat al een paar weken met een polsblessure aan de kant, net Novak Djokovic. Bij de vrouwen won de Britse Johanna Konta de finale in Miami van Caroline Wozniacki: 6-4 en 6-3. (ANP)