Eredivisie

Arrestaties in Rotterdam na nederlaag van Feyenoord

Rond de Klassieker Ajax-Feyenoord zijn zondag in Rotterdam achttien relschoppers opgepakt. Volgens de politie zijn ze aangehouden voor zaken als belediging, bedreiging, vernieling en het gooien van vuurwerk. Ajax won in de Arena met 2-1 van de koploper van de eredivisie. De sfeer onder Feyenoord-supporters was eerst nog uitbundig en gemoedelijk. Op het Stadhuisplein, waar de wedstrijd op een groot videoscherm te volgen was, liepen de gemoederen hoog op toen Feyenoord direct aan het begin van de wedstrijd op 1-0 achterstand kwam. Politieagenten en journalisten werden bekogeld met bier, vuurwerk en allerlei andere objecten. Daarop werd de mobiele eenheid ingezet en werden extra agenten opgetrommeld. „Door de inzet van politie te paard, de mobiele eenheid en het achter de hand houden van een waterkanon is de zaak in de kiem gesmoord”, aldus de woordvoerster van de politie in Rotterdam. „Teleurstelling over de stand en de einduitslag is te begrijpen, maar het is absurd dat zoiets uitmondt in het gooien van vuurwerk en andere zaken. Dat is onacceptabel.” In de namiddag keerde de rust in het centrum weer terug. In de binnenstad van Rotterdam was het vanwege de Klassieker, winkelend publiek en het mooie weer al de hele dag erg druk. (ANP)