Badr Hari meldt zich voor uitzitten celstraf

De kickbokser moet nog zeven maanden zitten voor mishandelingen in het uitgaansleven.

Badr Hari tijdens de weigh-in voor zijn gevecht met Rico Verhoeven in december vorig jaar.
Badr Hari tijdens de weigh-in voor zijn gevecht met Rico Verhoeven in december vorig jaar. Foto Remko de Waal / ANP

Kickbokser Badr Hari heeft zich maandag bij de gevangenis gemeld voor het uitzitten van het restant van zijn celstraf. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hari (32) moet nog iets meer dan zeven maanden de cel in. In welke gevangenis de vechtsporter zich gemeld heeft, zegt het OM niet. Volgens De Telegraaf gaat het om het op 1 juni in gebruik genomen Justitieel Complex Zaanstad.

Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde Hari eind 2015 in hoger beroep tot twee jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hari had het beroep zelf aangespannen, nadat hij in eerste aanleg tot anderhalf jaar cel was veroordeeld. Na de uitspraak in het hoger beroep ging Hari in cassatie.

Geweldsmisdrijven

De Hoge Raad oordeelde in februari dat er met de uitspraak in hoger beroep niets mis was, en maakte Hari’s straf definitief. Na aftrek van voorarrest heeft hij nu nog ruim een half jaar straf tegoed. Hari, die meestal in Marokko verblijft, liet in 2015 al via zijn advocaat weten dat hij naar Nederland zou komen als zijn straf werd gehandhaafd.

Hari kreeg de straf voor een aantal geweldsmisdrijven in het Amsterdamse nachtleven, in 2011 en 2012. Vooral de zware mishandeling door Hari van zakenman Koen Everink kreeg veel publiciteit. Tijdens het feest Sensation White sloeg Hari Everink in een skybox van de Amsterdam Arena in elkaar. Everink hield blijvend letsel aan de mishandeling over. In maart 2016 werd Everink in zijn woning vermoord. Tenniscoach Mark de J. is hoofdverdachte in die zaak.