ambtsgeheim

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman gearresteerd

Politieman en voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman is vanochtend gearresteerd op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim. Hij wordt er naar verluidt van verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben gelekt naar De Telegraaf. Hij zou de bron zijn van een artikel dat in november verscheen over radicalisering van twee bestuursleden van de Amsterdamse Arrayan-moskee. De Telegraaf schreef onder meer dat de voorzitter werd gevolgd en getapt. In de woning van Brinkman werd vanochtend huiszoeking verricht. Hij zou ook hebben gelekt uit zijn eigen personeelsdossier. Brinkman, die nadat hij bij de PVV opstapte namens de Ondernemerspartij in de Kamer probeerde te komen, kreeg in 2016 voorwaardelijk ontslag bij de politie wegens ernstig plichtsverzuim. (NRC)