Ajax-Feyenoord

Aanhoudingen in Rotterdam voor bekogelen politie met vuurwerk

De politie heeft zondag rond de wedstrijd Ajax-Feyenoord achttien aanhoudingen verricht in Rotterdam, onder meer vanwege bedreiging en belediging van agenten en verstoring van de openbare orde. Op het Stadhuisplein was het duel tussen de nummers één en twee van de eredivisie op groot scherm te volgen. Toen Feyenoord al vroeg met 1-0 achter kwam, begonnen relschoppers de politie met vuurwerk en bier te bekogelen. Daarop werden de mobiele eenheid en extra agenten ingezet. Na de wedstrijd vertrokken de meeste fans uit het centrum en keerde de rust terug. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Ajax. Het verschil tussen de twee is nu drie punten, met nog zes wedstrijden te spelen.

Ajax gelooft er weer in pagina S1-3