Drie doden, zes zwaargewond bij busongeluk Zweden

In de bus bevonden zich 52 schoolkinderen en zeven volwassenen.

De bus raakte rond 07.00 uur van de weg.
De bus raakte rond 07.00 uur van de weg. Foto Nisse Schmidt/Reuters

Bij een busongeluk in het Zweedse Härjedalen zijn zondagochtend zeker drie mensen omgekomen en dertig personen gewond geraakt. Zes van hen zijn er ernstig aan toe, melden Zweedse media op gezag van de lokale autoriteiten. In de bus bevonden zich 52 leerlingen van rond de 14 jaar oud van een middelbare school en zeven volwassenen.

De bus was in de buurt van de plaats Sveg, op 430 kilometer ten noordwesten van Stockholm, en vanuit de plaats Skene op weg naar een skiresort in Jämtland in het midden van Zweden. Rond 07.00 uur raakte de bus van de weg. Op dat moment sliepen veel kinderen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Volgens een politiewoordvoerder is alleen bekend dat de bus van de weg af raakte. Vermoedelijk lag er ijs op de weg.

De Zweedse premier Stefan Löfven reageerde geschokt op het nieuws:

“Ik heb het verschikkelijke nieuws gehoord over het busongeluk bij Sveg. Het laat mij en het hele land in rouw achter.”

De bus bevond zich nabij de plaats Sveg, in landschap Härjedalen: