Vermisten na aardverschuiving op Oost-Java

Volgens lokale autoriteiten worden op het Indonesische eiland Java zeker 27 mensen vermist na een aardverschuiving.

In 2007 vond in het dorp Madiun, in Oost-Java, ook een aardverschuiving plaats.
In 2007 vond in het dorp Madiun, in Oost-Java, ook een aardverschuiving plaats. Foto Fully Handoko / EPA

Na een aardverschuiving op het Indonesische eiland Java worden zeker 27 mensen vermist. Dat meldt persbureau AP zaterdag. Mogelijk ligt het aantal vermisten nog hoger, volgens een lokale legerleider zouden het om zeker 38 mensen gaan.

De aardverschuiving vond plaats bij het dorp Banaran op Oost-Java. Tijdens de aardverschuiving waren er boeren op het land aan het werk en er werden zeker dertig huizen verwoest. Er wordt door de lokale autoriteiten gezocht naar de vermisten. De lokale autoriteiten hadden al gewaarschuwd voor mogelijke aardverschuivingen vanwege hevige regenval.

Aardverschuivingen komen op Indonesië vaker voor. In februari kwamen nog dertien mensen om het leven door een aardverschuiving op het eiland Bali. Ruim 40.000 mensen werden toen getroffen door overstromingen. Vorig jaar juni kwamen op Java 35 mensen om het leven na overstromingen en aardverschuivingen.