Laatste arrestant aanslag Londen weer vrij

De 30-jarige man uit Birmingham is één van twaalf personen die vorige week werden opgepakt in onder andere Birmingham en Londen.

Foto Darren Staples/Reuters

Alle twaalf arrestanten die de politie oppakte op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Londen zijn weer vrijgelaten. Dat meldt persbureau Reuters. De laatste arrestant, een 30-jarige man uit Birmingham, mocht op zaterdagmiddag terug naar huis. De politie heeft tegen geen enkele arrestant een aanklacht ingediend.

Op 22 maart reed de 52-jarige Brit Khalid Masood in op voetgangers langs de Westminster Bridge in Londen. Vervolgens stapte hij uit de auto en viel enkele politieagenten aan buiten het Britse parlementsgebouw. De man werd ter plekke gedood. Hij maakte in totaal vier slachtoffers tijdens de aanslag, die later werd opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Lees ook: Een knal, een mes, dan schoten

Kort na de aanslag werden op verschillende adressen in het Verenigd Koninkrijk invallen gedaan door de politie. Ze arresteerden in onder andere Birmingham en Londen twaalf mensen die mogelijk betrokken waren bij de aanslag. Het zou gaan om mensen die Masood kenden of in zijn buurt woonden. Elf van de verdachten kwamen al eerder deze week op vrije voeten.

De Britse politie verklaarde op woensdag dat zij vermoedt dat de dader alleen heeft gehandeld, maar blijft onderzoeken of er toch anderen bij de aanslag betrokken waren. De politie meldt wel dat er “geen verdere actie wordt ondernomen” wat betreft de twaalf verdachten die nu zijn vrijgelaten.

    • Len Maessen