In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In kimono's geklede vrouwen staan onder kersenbloesem in Washinton DC.
Kevin Lamarque/Reuters
Een optreden van studenten van de universiteit in Evora in Chili nadat president Michelle Bachelet er een eredoctoraat heeft ontvangen.
Patricia de Melo Moreira/AFP
Door een grote staking lag het leven in Frans Guyana woensdag stil. In het Franse overzeese gebiedsdeel werd geprotesteerd tegen de hoge criminaliteit en de grote werkloosheid. De staking wordt geleid door een groep genaamd De 500 Broeders, die wordt ondersteund door 37 vakbonden. De 500 Broeders dragen zwarte t-shirts en maskers en zeggen zich te richten tegen de georganiseerde misdaad.
Jody Amiet/AFP
Enkele aanhangers van de oppositie raakten dinsdag in de Congolese hoofdstad Kinshasa gewond bij protesten tegen de regering van president Joseph Kabila. Eerder maakten bisschoppen bekend dat zij niet langer de gesprekken tussen regering en de oppositie wilden begeleiden omdat beide partijen geen compromissen willen sluiten in de onderhandelingen over de presidentsverkiezingen. In Congo is het al sinds eind jaren ´90 politiek onrustig en woedt er een burgeroorlog in delen van het land.
Robert Carrubba/Reuters
Fotograaf Ilvy Njiokiktjien ging in opdracht van Cordaid naar Zuid-Soedan. Ze fotografeerde voor NRC, onder meer in een VN-opvangkamp in Wau. Volgens hulporganisaties is er snel noodhulp nodig in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Woensdag was er een Nationale Actiedag met een grote inzamelingsactie voor de hongersnood in Afrika.
Ilvy Njiokiktjien
Deze stierhaai bleef achter op het droge na overstromingen in Air in Australië na cycloon Debbie. De tropische storm die dinsdag over de staat Queensland in het noordoosten van Australië raasde, heeft vooral voor veel materiële schade gezorgd.
Queensland Fire and Emergency Services/Reuters
Ultra-Orthdoxe joodse mannen protesteren in Jeruzalem tegen de militaire dienstplicht. Deze streng religieuze bevolkingsgroep wil niet dat hun jongens blootgesteld worden aan ongewenste invloeden en verleidingen.
Menahem Kahana/AFP
Een ontheemd Iraaks meisje draagt een vogel in een kooitje bij zich bij haar aankomst in het vluchtelingenkamp Hammam al-Alil bij Mosul.
Andres Martinez Casares/Reuters
Een vakantieganger zit op een rots in de Rio Grande rivier in Texas. De rotswand is een natuurlijke grensmuur met Mexico.
Rodrigo Abd/AP
Een rechtbank in Moskou heeft de Russische oppositieleider Aleksej Navalny veroordeeld tot vijftien dagen cel en een geldboete van 20.000 roebel (320 euro). De gevangenisstraf krijgt hij voor het niet opvolgen van bevelen van een politieagent en de boete voor zijn rol in het volgens de autoriteiten illegale protest in Moskou zondag.
AP
De Russische president Vladimir Poetin bezoekt een ijsgrot op het eiland Alexandraland op de afgelegen archipel Franz Josef Land, ten noorden van Nova Zembla in de Noordelijk IJszee. Op het eiland is een Russische militaire basis gevestigd.
Alexey Druzhinin/AFP
Twee conservatoren werken aan de restauratie van de plafondschildering van koning William III en Mary in het Old Royal Naval College in Greenwich, London. De Painted Hall staat wordt ook wel de 'Sixtijnse Kapel van het Verenigd Koninkrijk' genoemd.
Nick Ansell/PA via AP
Leden van de Venezolaanse oppositie protesteren bij het hooggerechtshof, nadat dit donderdag het parlement zijn macht heeft ontnomen. De rechters, die met hun besluit partij lijken te kiezen voor president Nicolás Maduro, hebben nu zelf de wetgevende macht op zich genomen. Critici vrezen dat Venezuela verder afglijdt naar een dictatuur.
Juan Barreto/AFP
Burgers slaan op de vlucht omdat sinds ruim een week gevechten plaatsvinden in de omgeving van Tabqa bij Raqqa tussen strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een alliantie van oppositiegroepen, en strijders van Islamitische Staat.
Rodi Said/Reuters
Een man die gewond raakte bij een zelfmoordaanslag in de Huta in het zuiden van Jemen wordt weggedragen . Tien jihadisten kwam om bij de aanval op een overheidsgebouw, waarbij ze zes soldaten en vier burgers doodden.
Saleh Al-Obeidi/AFP
Het lichaam van de acht jaar oude Yousef die omkwam bij een luchtaanval van de Syrische regering, ligt opgebaard in een morturarium in Douma, een rebellenbolwerk ten oosten van Damascus.
Abd Doumany/AFP
De pony Angel Marie kan weer op vier benen door het leven. Bij Animal Ortho Care in Sterling, Virginia in de VS krijgen dieren protheses aangemeten.
Kevin Lamarque/Reuters
In deze tuin in Straupitz in het oosten van Duitsland staan volgens de bewoners meer dan 300 paashaasbeelden. Ze zijn fervent verzamelaars van paas- en kerstfiguren.
Patrick Pleul/DPA/AFP
Het roeiteam van Oxford University traint op de Thames ter voorbereiding op de boatrace, de traditionele roeiwedstrijd tussen Oxford en Cambridge die sinds 1829 wordt gevaren op de Thames. De Nederlander Olivier Siegelaar roeit zondag in de boot van Oxford. Vorig jaar won Cambridge, waarmee de stand op 79-82 kwam in het voordeel van Cambridge.
Toby Melville/Reuters
De voormalige Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye, die eerder deze maand formeel werd afgezet, is vrijdagochtend lokale tijd gearresteerd. Park werd aangehouden op verdenking van corruptie.
Chung Sung-Jun/AFP