Arnhem

Verdachten van doodslag overvaller nog steeds vast

De twee personen die donderdagavond zijn opgepakt na het overrijden van een overvaller zitten nog steeds vast.

De 34-jarige man en zijn 32-jarige vrouw zouden bij een overval op hun woning in Arnhem naar buiten zijn gerend. Daar stond net een pizzakoerier met zijn auto. Ze vertelden dat ze werden overvallen en daarop klonken schoten. De bezorger rende vervolgens weg.

In de auto van de pizzakoerier zou het echtpaar de achtervolging hebben ingezet over de Limburgsingel in de wijk De Laar-Oost . Daarbij zouden nog schoten zijn afgevuurd op de man en de vrouw. Er is het vermoeden dat er meerdere overvallers waren.

De politie kreeg rond half tien ’s avonds een melding van een overval waarbij schoten waren gelost. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze vlak bij de woning in een plantsoentje de dode man aan. Daarna zijn de twee mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij het incident.

Volgens De Gelderlander is de overleden man de overvaller. De man zou zijn omgekomen toen hij werd aangereden door de slachtoffers van de woningoverval. De eigenaar van pizzatent Snack Attack, om wiens busje het zou gaan, vertelde dat zijn werknemer nog steeds in shock is door het incident. De politie spreekt van een „complexe” zaak. (NRC)