Zeker 22 doden bij aanslag moskee-ingang Pakistan

De aanslag vond plaats vlak voor het vrijdaggebed bij de vrouweningang van de moskee.

De aanslag vond plaats bij de vrouweningang van de moskee.
De aanslag vond plaats bij de vrouweningang van de moskee. Foto AFP

Bij een bomaanslag bij een moskee in het noordwestelijke stadje Parachinar, dicht bij de grens met Afghanistan, zijn vrijdag 22 mensen om het leven gekomen. Meer dan zeventig mensen raakten gewond. De aanslag is nog niet opgeëist, meldt persbureau Reuters.

De aanslag vond plaats vlak voor het vrijdaggebed bij de vrouweningang van de moskee. Enkele momenten voor de ontploffing waren schoten te horen, wat volgens een parlementariër van Parachinar, Sajid Hussain, duidt op een zelfmoordaanslag.

Omdat het stadje vrij afgelegen ligt, heeft de Pakistaanse overheid een helikopter met militairen gestuurd om slachtoffers te evacueren. Volgens een arts in een lokaal ziekenhuis worden slachtoffers ook door omstanders met auto’s naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook: dit achtergrondstuk van onze correspondent over aanslagen van moslimextremisten in Pakistan

De aanval in Parachinar volgt op een bloedige aanslag vorige maand in het land. Toen vielen bij een bomaanslag op een heiligdom in het zuiden van Pakistan zeker tachtig doden. De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat (IS). In januari kwamen 21 burgers om het leven toen er een bom afging op een drukbezochte groentemarkt in het noordwesten van het land.