verzekeraar

Lloyd’s of London naar Brussel vanwege Brexit

De Britse verzekeringsmarkt Lloyd’s of London opent een kantoor in Brussel. Het is de eerste vestiging van het meer dan driehonderd jaar oude bedrijf op het Europese vasteland. Aanleiding voor de stap is het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het is de bedoeling dat het nieuwe kantoor in Brussel begin 2019 de deuren opent, bevestigde het bedrijf donderdag. Vanuit de nieuwe locatie kan Lloyd’s of London zijn Europese klanten blijven bedienen, ook als na de Brexit beperkingen gaan gelden voor grensoverschrijdende financiële dienstverlening. De firma werd in 1688 opgericht. Volgens persbureau Bloomberg heeft zakenbank Morgan Stanley plannen voor een nieuw kantoor in Dublin in plaats van Londen. (ANP)