In beeld

Tom Boonen, de koning van het voorjaar

De indrukwekkende carrière van de Belg Tom Boonen krijgt vooral kleur dankzij de geweldige overwinningen in voorjaarsklassiekers. Vandaag rijdt hij zijn laatste Ronde van Vlaanderen en volgende week zijn allerlaatste koers, Parijs-Roubaix

2004. Tom Boonen (L) viert zijn allereerste Tour-etappeoverwinning bij aankomst in Angers samen met zijn teamgenoot Marzio Bruseghin. Later in die Tour zou hij op de Champs-Élysées ook de laatste etappe winnen.
ANP/Jasper Juinen
2005. Op weg naar de overwinning in de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Het zou zijn eerste van vier zeges worden in deze koers. Achter hem George Hincapie, die tweede wordt.
ANP/Ed Oudenaarden
2005. Tijdens het wereldkampioenschap in Madrid staat de pers klaar om de nieuwe wereldkampioen op de foto te zetten.
EPA/J.c. Hidalgo
2006. Boonen begint in het geel aan de vierde etappe van de Tour. Hij kreeg hem na de derde etappe en zou hem tot de zevende behouden.
EPA/Oliver Weiken
2008. Boonen wint zijn tweede Parijs-Roubaix en kust de kassei.
ANP/Vincent Jannink
2009. Boonen met teambaas Wilfried Peeters van Quick-Step na een bijeenkomst met het management. Net voor deze bijeenkomst is Boonen een jaar geschorst wegens het gebruik van cocaïne.
EPA/Jorge Dirkx
2009. Boonen op een kasseistrook tijdens Parijs-Roubaix, Boonen wint de klassieker voor de derde keer.
ANP/Koen van Weel
2009. Ter voorbereiding op de Vuelta traint Boonen op het TT-circuit van Assen, waar de koers enkele dagen later zal beginnen.
ANP/Vincent Jannink
2011. Na een zware val in de vijfde etappe van de Tour de France besluit Boonen twee etappes later af te stappen met een hersenschudding.
EPA/Nicolas Bouvy
2012. Boonen viert zijn vierde overwinning in Parijs-Roubaix. Sebastién Turgot (rechts) wordt tweede, Alessandro Ballan derde.
EPA/Nicolas Bouvy
2013. Wederom een zware val voor Boonen. In de Ronde van Vlaanderen gaat hij onderuit, hij blijkt een rib te hebben gebroken. Hierna zou hij de koersen in de rest van het voorjaar overslaan.
ANP/ Bas Czerwinski
2015. Tom Boonen voor de start van de zevende etappe van de Eneco Tour, die door Nederland en België voert.
ANP/Vincent Jannink
2016. Peter Sagan wint de wereldtikel op het WK wielrennen in Doha. De Brit Mark Cavendish (links) finisht als tweede, Tom Boonen wordt derde.
ANP/Bas Czerwinski
2017. Boonen voor de start van de wielerklassieker Omloop Het Nieuwsblad.
ANP/Bas Czerwinski