Ongelijkheid

Amazon-oprichter is nu de op één na rijkste man ter wereld

Amazon-oprichter Jeff Bezos is nu de op één na rijkste man van de wereld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Bezos, 53 jaar oud, zag zijn aandelenvermogen deze week stijgen met 1,5 miljard dollar (zo’n 1,4 miljard euro) nadat zijn internetbedrijf woensdag bekend had gemaakt dat het de Arabische onlinemarktplaats Souq.com wil overnemen. Bezos’ vermogen groeide in de eerste maanden van dit jaar alleen al met 10,2 miljard dollar. In totaal heeft Bezos volgens de Bloomberg Billionaires Index nu een aandelenvermogen van 75,6 miljard dollar, dat is 700 miljoen dollar meer dan Warren Buffett, de oprichter van investeringsfonds Berkshire Hathaway, en 1,3 miljard meer dan Amancio Ortega, de oprichter van het Spaanse Inditex-concern. Nummer 1 blijft Microsoft-oprichter Bill Gates met 86 miljard. (NRC)