Dode bij uit de hand gelopen woningoverval Arnhem

De overvaller zou zijn omgekomen, nadat hij werd aangereden met het busje van een pizzabezorger.

Het busje dat gebruikt zou zijn om de woningovervaller dood te rijden.
Het busje dat gebruikt zou zijn om de woningovervaller dood te rijden. Foto Ginopress / ANP

Bij een woningoverval in Arnhem is donderdagavond een persoon om het leven gekomen. De politie kreeg rond half tien ‘s avonds een melding van een overval waarbij schoten waren gelost. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze vlakbij de woning de dode man aan. Inmiddels zijn twee mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij het incident.

Volgens De Gelderlander is de overleden man de overvaller. De man zou zijn omgekomen toen hij werd aangereden door de slachtoffers van de woningoverval. Die zouden achter de overvaller zijn aangegaan in het busje van een pizzakoerier.

Een Twitteraar filmde vrijdagmorgen de plaats delict. De tekst gaat verder onder de video.

Achtervolging

De Gelderlander sprak de eigenaar van pizzatent Snack Attack, om wiens busje het zou gaan. De eigenaar vertelt dat een medewerker een pizza ging bezorgen, toen mensen uit een huis kwamen en op hem afrenden. Ze zeiden dat ze overvallen waren. Er klonken schoten, waarop de bezorger weg vluchtte. Volgens de eigenaar van de pizzeria gingen de slachtoffers van de overval toen in het busje achter de overvaller aan. Ze reden hem aan, nadat de overvaller meerdere schoten op het busje had gelost.

Een politiewoordvoerer kon deze gang van zaken vrijdagochtend tegenover NRC niet bevestigen. De politie is bezig met een onderzoek. Of de twee arrestanten de personen zijn die in het busje achter de overvaller aan zouden zijn gereden, is ook nog niet zeker.

Omroep Gelderland maakte beelden van de omgeving waar het incident plaatsvond.