Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto bixentro
 1. Andere ‘waarheden’ over Dijsselbloem


  De Spaanse krant El Mundo ‘onthult’ andere ‘waarheden’ over Jeroen Dijsselbloem. De Nederlandse voorzitter van de Eurogroep wordt als uitermate saai beschouwd. Een tip van Koen Greven.

 2. Waarom banen in kolenmijnen niet terugkomen

  Trumps plan om kolenmijnen weer te openen is niet alleen slecht voor het milieu, veel banen zijn er ook niet mee te winnen, vindt The Financial Times: gas en duurzame energie zijn simpelweg veel goedkoper. Tip van redacteur Jacco Hupkens.

 3. Vietnam niet meer op Hollywoods zwarte lijst


  Met ‘Kong: Skull Island’ staat Vietnam als filmlocatie eindelijk niet meer op de zwarte lijst van Hollywood, las Toef Jaeger in Nikkei Asian Review. Nu de film wereldwijd in de bioscoop draait, wil Vietnam eraan verdienen: de filmset als toeristische attractie.

 4. Armoede verlichten met blockchain

  Een scherp commentaar in de FAZ, dat de vraag opwerpt wat de strategie voor Duitsland moet zijn na de Brexit, die de zuidelijke landen een zwaardere stem geeft. Ook voor Nederland belangrijk, vindt Juurd Eijsvoogel.

 5. Obama op waterski’s


  Kitesurfen bij de Britse Maagdeneilanden of een bezoekje aan de National Gallery of Art. Hoe ziet het leven van Barack Obama er tegenwoordig uit? Frank Kuin las bij The Washington Post een stuk over Obama’s leven als ex-president.