Zesde verdachte aangehouden voor vergismoord

De vermoedelijke vluchtauto van de dader(s) van de moord op Djordy Latumahina werd uitgebrand aangetroffen.
De vermoedelijke vluchtauto van de dader(s) van de moord op Djordy Latumahina werd uitgebrand aangetroffen. Foto Olim Bajmat / ANP

De politie heeft woensdag een nieuwe aanhouding gedaan in het onderzoek naar de moord op de Amsterdamse Djordy Latumahina. Het gaat om een een 44-jarige man uit Den Haag. De politie heeft een huiszoeking gedaan in zijn woning. Dat meldt de politie donderdag.

De verdachte zit in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Dinsdag werden al vijf verdachten aangehouden. De politie denkt dat onder deze verdachten een van de schutters zit en de bestuurder van de vluchtauto. De politie zoekt nog naar een tweede schutter.

De 31-jarige Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober in zijn auto in de parkeergarage van zijn appartement in Amsterdam doodgeschoten. Zijn vriendin raakte zwaargewond. De politie gaat er van uit hij het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan de zaak. Ook heeft het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor “de tip die leidt tot de veroordeling van de daders”.