voetbal

Luchthaven op Madeira vernoemd naar Cristiano Ronaldo

Vliegtuigen die landen op het Portugese eiland Madeira doen dat voortaan op Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. „Ik ben zeer vereerd”, zei de 32-jarige voetballer van Real Madrid woensdag tijdens een ceremonie. Ronaldo is geboren op het eiland. In aanwezigheid van de Portugese minister-president António Costa werd ook een borstbeeld van de voetballer onthuld. Ook is er een tentoonstelling met door kunstenaars gemaakte afbeeldingen van Ronaldo. In Portugal was er ook kritiek op de naamswijziging. Oud-staatssecretaris Francisco Seixas, een partijgenoot van Costa, sprak van „buitensporig toeristisch opportunisme”. Ronaldo, laconiek: „Dat mag, we kennen vrijheid van meningsuiting.” Op Madeira was al een museum over hem ingericht. Ook is er een Ronaldo-hotel. (ANP)