Voetbal

Feyenoorder Tonny Vilhena mist Klassieker vanwege schorsing na elleboogstoot

Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax niet beschikken over Tonny Vilhena. De middenvelder is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dat is de uitkomst van de beroepszaak die Vilhena bij de KNVB had aangespannen. Dat betekent dat Vilhena ook het thuisduel met Go Ahead Eagles van woensdag aan zich voorbij moet laten gaan. De tuchtcommissie van de bond legde Vilhena eerst een straf op van vier wedstrijden uitsluiting, waarvan één voorwaardelijk, voor een elleboogstoot op Mathias Pogba in het uitduel met Sparta begin maart. Joris van Benthem, advocaat van Feyenoord, vroeg woensdag bij de beroepszaak in Zeist om vrijspraak of anders een voorwaardelijke straf. De aanklager zag wel opzet en bleef bij zijn eis van vier wedstrijden onvoorwaardelijk. Feyenoord had goede hoop, omdat scheidsrechter Danny Makkelie na het zien van de beelden aangaf dat als hij de elleboogstoot had waargenomen tijdens de wedstrijd, niet meer dan een gele kaart zou hebben gegeven. Vrijspraak volgde donderdag niet, maar wel mist Vilhena dus twee in plaats van drie wedstrijden. (ANP)