Voetbal

Brazilië plaatst zich als eerste voor WK 2018 met 3-0 overwinning thuis tegen Paraguay

Brazilië heeft zich als eerste na gastland Rusland verzekerd van deelname aan het WK voetbal van 2018. Mede dankzij een prachtig doelpunt van sterspeler Neymar versloegen de Brazilianen dinsdag in São Paulo Paraguay met 3-0. Nadat alle duels in deze speelronde van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule afgelopen waren, bleek dat koploper Brazilië niet meer lager kan eindigen dan de vierde plaats. De eerste vier landen plaatsen zich voor het WK; de nummer vijf wacht een play-off. Brazilië heeft na acht overwinningen op rij nu 33 punten uit veertien duels. Voorlopig volgen Colombia, dat met 2-0 won van Ecuador, Uruguay, verrassend verliezer tegen Peru, en Chili dat met 3-1 won van Venezuela. Argentinië, dat zonder de voor vier duels geschorste Lionel Messi verloor bij Bolivia, staat vijfde met 22 punten. Tegen Paraguay kreeg Neymar de nodige aanslagen te verduren. De openingstreffer werd na 34 minuten gemaakt door Philippe Coutinho. Neymar miste een strafschop maar scoorde wel de 2-0, na een knappe solo die begon op eigen helft. In de slotfase bepaalde linksback Marcelo de eindstand op 3-0. (ANP)

    • Maarten Scholten