In beeld

Deze mensen beslissen wie de nieuwe Franse president wordt

Zondag 23 april vindt de eerste ronde plaats van de Franse presidentsverkiezingen. Twee weken later, op zondag 7 mei, vindt de tweede ronde plaats en zal duidelijk worden wie de komende vijf jaar de Franse Republiek zal leiden. Wat zouden de prioriteiten van de nieuwe president moeten zijn? Persbureau AFP vroeg het stemgerechtigden in het hele land.
Bilel Choulak (37), vader van vier en vrachtwagenchauffeur in de Parijse voorstad Saint-Denis, hoopt dat de nieuwe Franse President zich sterk maakt voor een minimumloon voor hem en zijn collega's.
Martin Bureau/ AFP
Karine Bertil Hoareau (39), zelfstandig vermogensadviseur, woont met man en twee kinderen op het Franse eiland Reunion. Hoareau hoopt op meer begrip voor kleine zelfstandigen zoals zij.
Richard Bouhet/AFP
Sophie Plataret (21) werkt als part-time verzekeringsagent in Grenoble. Een eerlijker pensioenstelsel staat wat haar betreft boven aan de lijst van de nieuwe Franse president.
Jean-Pierre Clatot / AFP
Philippe Durathon (59), gescheiden vader van twee heeft een restaurant in Castanet-Tolosan, zuidwest Frankrijk. De hoge belastingen en loonkosten zouden wat hem betreft als eerste aangepakt moeten worden.
Pascal Pavani/ AFP
Chirurg Anis Chouk (44) woont met vrouw en twee kinderen in de Parijse voorstad Yvelines. Chouk verwacht van de opvolger van Hollande een grondige herziening van het zorgstelsel.
Martin Bureau/ AFP
In Narbonne vindt David Leyraud (43) politieagent en vader van twee veiligheid het belangrijkste thema voor de nieuwe president. Veiligheid vormt tenslotte de basis voor een vredige samenleving.
Pascal Guyot/ AFP
Geweldsmisbruik door de politie, met name in de voorsteden, moet beter in kaart worden gebracht volgens zakenman Mohamed Tria (50), vader van vier en in zijn jeugd zelf slachtoffer van etnisch profileren.
Jeff Pachoud/ AFP
Waardigheid, gezond verstand en de juiste vertegenwoordiging van Frankrijk in Europa, dat is waar het volgens gepensioneerd boer Claude Guillin (65) allemaal om gaat.
Guillaume Souvent/ AFP
Voor berggids Frederic Jullien (44) , die met vrouw en twee kinderen in de Alpen woont, is het duidelijk. De nieuwe president moet een groene revolutie starten.
Jean-Pierre Clatot/ AFP
Veronique Barthe (49) , wijnmaker in Peyrefus Daignac, bij Bordeaux, hoopt dat de nieuwe president van wijn houdt en zich sterk maakt voor het behoud van de wijnsector.
Georges Gobet/AFP
In Marseille hoopt Mouslimati Boina-Mze (24) dat de nieuwe president zich meer zal bekommeren om werkgelegenheid voor jongeren.
Anne-Christine Poujoulat/ AFP
Romain Guérineau (31), alleenstaand vader van één kind ,verwacht dat de nieuwe president de in 2005 aangenomen wet om toegankelijkheid voor gehandicapten te vergroten nu eindelijk invoert, te beginnen in zijn woonplaats Saint-Cyr-sur-Loire.
Guillaume Souvent/ AFP
Visser Marie Rouffet (47), moeder van vier, heeft alle geloof in de politiek verloren. Het enige wat telt is de haven van Le Guilvinec uitvaren om te vissen.
Fred Tanneau/ AFP
Sylvie Colas (54) heeft met man en drie kinderen een biologisch pluimveebedrijf in Lectoure, zuidwest Frankrijk. Haar zorg om de leegloop van het platteland zou ook de zorg van de nieuwe president moeten zijn.
Pascal Pavani/ AFP
Celbioloog Solange Desagher (47) pleit in haar laboratorium in Marseille voor meer geld voor wetenschappelijk onderzoek en meer arbeidsmogelijkheden voor jonge wetenschappers.
Pascal Guyot/ AFP
Moeder van negen kinderen Edwige Garnier (41) maakt zich in Rocquencourt, net buiten Parijs, druk om wat zij als aanvallen op het gezin ziet, zoals het homohuwelijk. Hervormingen op het terrein van gezin en onderwijs zijn prioriteit nummer één.
Stéphane De Sakutin/ AFP