De Thuiskok: Milanese kalfsschnitzel

Ik weet niet of schnitzels een typisch gerecht is dat vaders graag maken, maar die van mij deed het vroeger regelmatig. Als dan ook Anthony Bourdain zegt dat het bij hem thuis een typisch vader-dochterdingetje is, dan zullen we vast niet de enigen zijn. Al bakte mijn vader ze gewoon in de pan.

Verwarm de oven voor op 95 graden. Strooi de bloem in een diep bord en meng er een snuf peper en zout door; meng in een ander bord het paneermeel en de kaas. Doe de eieren in een derde bord en kluts er een snufje peper en zout door. Kruid de lapjes vlees met peper en zout, haal ze door de bloem en schud het teveel aan bloem eraf. Haal ze vervolgens door het ei, laat even uitlekken, geef ze een jasje van paneermeel en druk de kruimels goed aan zodat ze blijven plakken. Leg de gepaneerde schnitzels op een bakplaat.

Giet de olie in een grote, diepe koekenpan en verhit tot de thermometer 190 graden aangeeft. Laat de schnitzels met 2 of 3 tegelijk heel voorzichtig in de hete olie glijden en houd de olie tijdens het bakken op temperatuur. Bak de schnitzels in circa 6 minuten aan beide kanten goudbruin en leg ze voorzichtig met een keukentang op een ovenplaat in de oven. Ga verder met de rest, kruid naar smaak met zout en zet op tafel.