oneerlijke concurrentie

Booking.com moet stoppen met reizen naar Turkije

De Nederlandse reisorganisatie Booking.com moet stoppen met het aanbieden van reizen naar Turkije. Dat bepaalde een hof in Istanbul woensdag, meldt de Turkse krant Hürriyet. Tursab, een belangenorganisatie van Turkse reisorganisaties had een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen omdat het zich schuldig zou maken aan oneerlijke concurrentie. Het gaat om een „voorzorgsmaatregel” die in ieder geval gedurende de nog lopende zaak van kracht zal zijn. Booking.com zou Turkse hoteleigenaren verbieden hun kamers goedkoper buiten de site van het boekingsbedrijf om aan te bieden. De uitspraak heeft geen gevolgen voor reizen die al via Booking.com geboekt zijn, aldus Hürriyet. Booking.com, dat in Turkije eerder al een boete moest betalen, gaat in beroep tegen de uitspraak. (NRC)