Nekklem

Hof: ‘Niet nog meer agenten voor dood Mitch Henriquez vervolgen’

Drie agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez in 2015, blijven buiten vervolging. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten. Eerder werd al wel vervolging ingesteld tegen twee andere agenten die Henriquez tijdens een popfestival in Den Haag, bij diens aanhouding in bedwang hielden. Henriquez overleed een dag later in het ziekenhuis. De nabestaanden van Mitch Henriquez wilden echter ook dat de andere drie agenten die bij de aanhouding betrokken waren zich zouden verantwoorden voor de rechter. Dinsdag werd verder bekend dat Henriquez volgens de verdediging mogelijk niet is overleden door de nekklem die agenten tijdens zijn arrestatie hebben toegepast. Hij zou volgens een nieuw forensisch rapport een hartstilstand hebben gehad. (NRC)