Nederland-Turkije

Tafeltennissers spelen pas na referendum in Istanboel

De Europese tafeltennisbond heeft in overleg met de Nederlandse en Turkse bonden de interlandwedstrijd in Istanboel verplaatst. De Nederlandse vrouwen zouden op 11 april in Turkije spelen; die wedstrijd is nu verschoven naar 25 april. Aanleiding voor dit besluit is „de politieke onrust tussen Nederland en Turkije, en het Turkse referendum”. Dat betekent dat de Nederlandse vrouwen hun eerste wedstrijd op 18 april spelen in Schiedam. Een week later reizen ze af naar Istanboel voor de tweede en beslissende wedstrijd. De winnaar mag tijdens het EK meedoen in de Championships Division, de hoogste categorie. De verliezer komt uit in de tweede categorie, tevens de laagste. Mocht de rust op 25 april nog niet zijn teruggekeerd, dan volgt een heroverweging, meldt de Nederlandse bond. (ANP, NRC)