Formule 1

Renault kan Verstappen pas in juni een motor leveren die wedijvert met Mercedes en Ferrari

Max Verstappen en zijn renstal Red Bull moeten voorlopig nog geduld hebben. Motorfabrikant Renault zal pas in juni bij de Grand Prix van Canada een krachtbron kunnen leveren die kan wedijveren met Mercedes en Ferrari. „Er is nog veel werk te doen”, zei topman Helmut Marko van de Oostenrijkse Formule 1-renstal op de gezaghebbende Britse website Autosport. De race in Montréal is de zevende van het seizoen. Red Bull heeft afgelopen winter de nieuwe technische regels niet kunnen omzetten in een supersnelle bolide. Mercedes en Ferrari toonden afgelopen weekeinde bij de openingsrace in Melbourne dat ze betere grip en meer power hebben, en dus sneller zijn. Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats. „We zijn wel positief over de racesnelheid, maar er is wat goed te maken. Red Bull moet aan de slag met het chassis en Renault met de motor. In Montréal moeten we echt een grote stap zetten”, aldus Marko. Een zogeheten upgrade van Renault is al eerder beschikbaar, namelijk bij de Grand Prix van Spanje in mei, de vijfde race op de kalender. Vorig jaar won Verstappen de Spaanse Grand Prix. (ANP)