Filmfestival Cannes photoshopt foto van Claudia Cardinale

Voor de aankondigingsposter van de zeventigste editie van het festival moest de actrice schijnbaar iets dunner zijn.

Foto Reuters

Een dansende Claudia Cardinale siert de aankondigingsposter voor de zeventigste editie van het Filmfestival van Cannes. De foto werd in 1959 gemaakt op een dak in Rome. Maar wie de poster vergelijkt met de foto ziet dat Cardinale op de poster gephotoshopt is. De Italiaanse actrice is ineens een rokmaat dunner.

Online krijgt de organisatie van Cannes nu de hoon over zich heen. Wat moeten we als zelfs Claudia Cardinale niet meer voldoet aan de schoonheidsidealen, vragen twitteraars zich af. Anderen vragen zich vooral af waarom de actrice uit onder andere Once Upon a Time in the West en dunner gemaakt moest worden.

Zelf zegt Cardinale (78) er geen probleem mee te hebben. In een interview met The Huffington Post zegt ze: „De foto is aangepast om de lichtheid te accentueren. Ik ben een droomkarakter op de poster.” Cardinale, die zich via UNESCO inzet voor vrouwenrechten, zei ook dat er belangrijkere zaken in het leven zijn. „ Dit is geen belediging voor het vrouwelijk lichaam. Dit is maar film.”

Thierry Fremaux, voorzitter van het filmfestival van Cannes, zei in een reactie tegen persbureau AFP dat de poster tot nu toe heel goed ontvangen is.