Westinghouse

Nucleaire dochteronderneming Toshiba vraagt faillissement aan

Westinghouse, de Amerikaanse nucleaire divisie van Toshiba, heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in New York. Het noodlijdende Japanse technologieconcern maakte vorige maand al bekend omgerekend miljarden euro’s af te schrijven op Westinghouse. Het nucleaire bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de technologie in ongeveer de helft van alle kerninstallaties ter wereld, kampt met enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Westinghouse heeft een kleine 10 miljard dollar aan schulden uitstaan, waarvan 1,3 miljard bij het moederbedrijf. Toshiba maakte woensdag bekend dat het jaarverlies door de problemen met Westinghouse kan oplopen tot 8,4 miljard euro. Zorgen over Westinghouse gaven Toshiba eerder een enorme dreun op de beurs van Tokio. (ANP)