TV-beelden

Tv-prijzen voor Vechtershart, Menten, Amsterdam Project

Vechtershart (BNN) is dinsdagavond uitgeroepen tot de beste Nederlandse televisieserie. Tijdens een gala in Amsterdam ontvingen de makers een ‘tv-beeld’. De prijzen werden voor de vijfde keer uitgereikt.

De Zaak Menten (MAX) kreeg het tv-beeld voor beste korte serie. In totaal werden negentien programmamakers, acteurs en bedenkers door hun collega’s geëerd.

De oeuvreprijs ging naar de Linda de Mol. Zij was zelf afwezig, maar liet een toespraak voorlezen door collega Irene Moors. De Mol bracht in haar dankwoord de grootste flops uit haar carrière in herinnering, „omdat je daar het meeste van leert”. In het lijstje stonden onder meer het ‘high-tech-programma’ Homerun, de cd Linda, de televisieserie Iedereen is gek op Jack en het countryfestival dat zij in de jaren tachtig presenteerde.

De prijs voor beste showprogramma ging naar Dance Dance Dance (RTL 4). Break Free (BNN) werd tot beste documentaireserie uitgeroepen. Het beste amusement was volgens de vakjury Mindf*ck (AVRO-TROS). The Amsterdam Project (RTL 4) van Beau van Erven Dorens kreeg de onderscheiding voor beste reality-serie.

De tv-beelden zijn vakprijzen voor Nederlandse televisiemakers die sinds 2013 worden uitgereikt. (ANP)