Schipholtunnel deels weer opengesteld

Omdat nog altijd vier rijstroken dicht zijn raadt Rijkswaterstaat automobilisten in de richting Den Haag nog altijd af gebruik te maken van de A4.

Foto ANP

Na anderhalve dag volledig afgesloten te zijn geweest, ging de Schipholtunnel woensdagochtend deels weer open. Over twee van de zes rijstroken in de richting van Den Haag kan weer gereden worden.

Omdat nog altijd vier rijstroken dicht zijn, raadt Rijkswaterstaat automobilisten in de richting Den Haag nog altijd af gebruik te maken van de A4, en te kiezen voor een omleidingsroutes via de A9/A5 en de A9/A2/A12. Grote verkeersproblemen lijken woensdagochtend voorlopig mee te vallen, zo concludeert de ANWB volgens persbureau ANP. De vekeersinformatiedienst verwacht vooral een drukke avondspits. Schiphol is bereikbaar via een afslag direct na de tunnel.

Aanvankelijk hoopte Rijkswaterstaat de 700 meter lange tunnel al dinsdagmiddag gedeeltelijk open te stellen. Omdat bij een laatste test de ventilatoren echter niet allemaal werkten, werd toch besloten de tunnel dicht te houden. Inmiddels werken de ventilatoren allemaal en kunnen de twee rijstroken opengaan. Woensdag werkt Rijkswaterstaat verder om de tunnel weer volledig te kunnen openen.

Brand

Een brand zorgde er op maandagmiddag voor dat de Schipholtunnel in de richting van Den Haag moest worden afgesloten. Het vuur ontstond in een elektrakast en werd waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting. Zeventig kabels raakten beschadigd, waardoor onder meer licht, ventilatie en camerabewaking verstoord zijn. De tunnelbuis in de richting van Amsterdam ondervond geen schade van de brand en is opengebleven.

Maandag zorgde de sluiting van de tunnel voor een verkeersinfarct rondom Amsterdam. Dinsdagochtend bleef een verwachte verkeerschaos uit, maar stonden er wel langere files dan gebruikelijk.