Rennen in je onderbroek voor het goede doel

Rapper Boef zet een hype rond zijn videoclip in om geld in te zamelen voor Giro555.

Vroeger nam je als BN’er tijdens een inzamelingsactie plaats in een telefoonpanel. Je maakte een radiospotje of je riep in een krantenadvertentie op geld over te maken. Nieuwe beroemdheden weten echter precies wat tegenwoordig werkt. Niks effectiever om snel veel geld in te zamelen dan een viral hype op internet. En dus is rennen in je onderbroek vanaf vandaag verbonden aan de inzamelingsactie van Giro555.

Lees ook: ‘Tuigvlogger’ Boef wil nu serieus genomen worden als rapper

Het begon allemaal met de onderbroek van rapper Boef. In de openingsscène van de videoclip voor zijn hit Habiba rent de vlogger en rapper in slechts een boxershort over straat. En bij een videoclip die inmiddels meer dan vijf miljoen keer is bekeken, was het eigenlijk een kwestie van tijd voor anderen dit zouden nadoen. Vlogger Ta Joela was vorige week de eerste die op zijn kanaal een video postte waarin hij de scene naspeelde. In een tweede video riep hij volgers op mee te doen en startte hij de hashtag #habibachallenge.

Boef zelf pikte de hype begin deze week op en spoorde ook zijn fans aan de #habibachallenge te doen. En als een van de populairste artiesten van dit moment dat doet, dan gaan de broeken al snel uit. Een door Boef in het leven geroepen Instagram-account kreeg in twee dagen al meer dan 40.0000 volgers en wordt overspoeld met #habibachallenge’s.

Nr. 107 #habibachallenge @anthony.lippens

Een bericht gedeeld door Habiba Challenge (@boefchallenge) op

Nr. 71 #habibachallenge @ibi.u

Een bericht gedeeld door Habiba Challenge (@boefchallenge) op

Dinsdag besloot Boef de onderbroekenlol een extra laag te geven, door de hype te verbinden aan de inzamelingsactie van Giro555 voor de hongersnood in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Het werkt net als bij de #icebucketchallenge: doe mee, tag een vriend en maak geld over. Boef zelf heeft alvast 1000 euro gestort.

@boefchallenge begint echt een ding te worden , vanavond op tv en BN'ers beginnen het op te pakken, er is een actie bezig voor giro 555 en ik heb besloten de habiba challenge eraan te koppelen , insha Allah halen we zoveel mogelijk geld binnen voor die kids in Afrika , ik denk ook aan me broeders in Syrië dus ik ga binnenkort een kleding verzamel actie houden binnenkort meer info , maar we zijn allemaal mensen dus denk aan je mede mens doe allemaal de habiba challenge nomineer iemand om het te doen en mocht die het niet doen moet hij een ( klein ) bedrag over maken voor giro 555. Ik zelf ga 1000 euro sturen om de spits af te bijten laten we even wat positiefs doen voor de wereld ❤ blijf allemaaal de habiba challenge volgen @boefchallenge en woensdag gooi ik alles in de vlog

Een bericht gedeeld door boef072 (@boef072) op

Lees ook: Niet geven? ‘Dan zeg je, laat maar doodgaan’

Als je de komende dagen iemand in zijn onderbroek door de straten ziet rennen alsof zijn of haar leven ervan afhangt: geen paniek. Dit is geen volkspsychose, noch een exhibitionistische variant op rokjesdag. Hier wordt geld ingezameld.