Regulering

Taxi-app Uber zegt te stoppen in Denemarken door nieuwe wet

Taxibemiddelaar Uber zegt op 18 april te stoppen in Denemarken. Volgens de Deense vestiging van het Amerikaanse bedrijf is dat de consequentie van een Deens wetsvoorstel. Daarin staat dat alle taxi’s en huurauto’s meters, camera’s en stoelsensoren moeten hebben. Uber is sinds 2014 actief in Denemarken.

Een woordvoerder van de Deense vestiging van Uber zegt te hopen dat de overheid de voorgestelde regulering nog aanpast. De Deense minister van vervoer noemt het „jammer”. Hij zag zich gedwongen door andere politieke partijen de nieuwe regels uit te vaardigen. „Ik geloof dat we open moeten staan voor nieuwe technologieën, ” aldus Ole Birk Olesen. Over het voorstel uit februari moet nog gestemd worden in het parlement. (AP, ANP)