Justitie

Vijf arrestaties in verband met ‘vergismoord’

De politie in Amsterdam heeft dinsdag vijf mannen aangehouden in verband met de moord op Djordy Latuhamina. Bij zijn dood in oktober vorig jaar gaat de recherche uit van een ‘vergismoord’, zo maakte de politie dinsdag bekend. Alle verdachten, in de leeftijd van 25 tot 50 jaar, mogen voorlopig met niemand anders contact hebben dan met hun advocaat.

Latumahina, die als dj werkte, werd op zaterdag 8 oktober toen hij in zijn auto zat met vriendin en kind in de parkeergarage van zijn appartement in Amsterdam door twee schutters onder vuur genomen. Hij stierf ter plaatse. Zijn vriendin raakte zwaargewond, zijn dochter bleef ongedeerd.

Omdat Latumahina geen crimineel verleden had en niet in verband kon worden gebracht met het criminele milieu hield de politie direct al „ernstig rekening” met een ‘vergismoord’. Dinsdag bevestigde de recherche dat men daar in het onderzoek van uitgaat.

In Opsporing Verzocht is dinsdag aandacht aan de zaak besteed, onder meer met beelden van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto. (NRC)