Fraude

Bank Wells Fargo schikt voor 110 miljoen dollar met klanten

De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt haar klanten 110 miljoen dollar om ze te compenseren voor een grote fraude met neprekeningen. In ruil voor daarvoor laten Wells Fargo-klanten hun claims tegen de bank vallen. Vorig jaar kwam aan het licht dat medewerkers van het bedrijf uit San Francisco ongevraagd meer dan 2 miljoen betaalrekeneningen en credit card-accounts hadden geopend voor klanten. Die draaiden op voor de kosten. Door neprekeningen te openen konden werknemers van Wells Fargo voldoen aan de hoge verkoopdoelstellingen die de bank haar personeel had opgelegd. Een half jaar geleden schikte Wells Fargo al voor 185 miljoen dollar met de Amerikaanse justitie. Het schandaal leidde bovendien tot het ontslag van duizenden medewerkers en het vertrek van topman John Stumpf. (NRC)